E-mail: info@extrawijdesokken.nl

FAQ - Veelgestelde vragen
Voor vragen over levering of betaling, zie ook het linker zijmenu

 1. Hoe dik zijn de sokken?
  De sokken zijn van dik gebreid Amerikaans katoen, te vergelijken met sportsokken of tennissokken.
  Behalve de categorie dunne herensokken, deze zijn dun en wat minder rekbaar, wel nog steeds wijder dan gewone confectie sokken.
   
 2. Hoe lang zijn de sokken?
  De korte sokken komen tot net over de enkel, de enkel blijft hierdoor beschermd. 
  De standaard, dunne, medische en loose fit sokken komen tot halverwege de kuit.
   
 3. Op welke temperatuur kunnen de sokken gewassen worden?
  Het wordt aanbevolen de sokken op 40 graden te wassen bij gelijke kleuren. Bij hogere temperaturen zal de kleur sneller vervagen (afgeven), voor witte sokken zijn hogere temperaturen dus geen probleem.
   
 4. Welke maat moet ik nemen?
  U neemt dezelfde maat sokken als de maat van uw schoenen. 
  Het is niet nodig om een grotere maat te nemen! 
  De sokken zijn er in 4 maten: S 36-40, M 40-45, L 45-50 en XL 50-55. 
  Heeft u schoenmaat 43 dan kiest u voor de sokken 40-45. 
   
 5. Passen de sokken over gips?
  Ja alle Extra Wijde Sokken (kort, standaard en medisch) zijn wijd en rekbaar genoeg en passen over elk soort gips of verband. Neem in dat geval wel een maat groter dan uw schoenmaat. Zie ook hierboven.
   
 6. Ik heb erg gezwollen voeten. Knellen deze sokken niet?
  Nee de korte, standaard en medische sokken knellen absoluut niet en veroorzaken geen striemen. De sokken zijn van de tenen, voet en enkel overal even wijd en rekken tot 50 cm rondom de kuit. 
  Opmerking: Bij erg gezwollen voeten worden de Loose Fit sokken ontraden. Houd er tevens rekening mee dat de dunne herensokken ook iets minder wijd zijn.
   
 7. Wat is het verschil tussen de standaard en de medische sok?
  De standaard en medische sok verschillen in de samenstelling van het materiaal. De medische sok heeft daarnaast de teennaad aan de buitenkant (geketteld dus voelt naadloos aan) en bevat Microban (tm) wat zorgt voor een antibacteriele werking en absorptie van geurtjes. 
  Heeft u gevoelige voeten, snel last van irritatie of wondjes, kies dan voor de medische sok. Met name mensen met voetproblemen als diabetes, oedeem of reuma zijn gebaat bij de medische sokken. 
  In alle andere gevallen (brede voeten, dikke enkels) is de standaard sok een goede keuze. 
   
 8. Wat is het verschil tussen een Loose Fit sok en een standaard sok?
  De Loose Fit sokken zijn warme ruime sokken die niet knellen. Ze hebben daarbij een schok absorberende zool voor een dempend effect bij het lopen. De standaard sok is wijder maar heeft niet de speciale zool van de loose fit sokken. Bent u op zoek naar lekker ruim zittende comfortabele sok, kies dan voor de Loose Fit. Heeft u echter erg dikke of gezwollen voeten, kies dan de standaard sok. 
   
 9. Kan ik de sokken ook in de winkel kopen?
  Nee. wij verkopen de sokken in principe alleen online via onze webwinkel. 
  Bent u niet bekend met internetbestellingen dan kunt u telefonisch uw aankoop doen (06-38896683). 
   
 10. Ik betaal liever niet online via het internet. Kan ik toch bij u bestellen?
  Ja u kunt bij ons bestellen en betalen via een overschrijving van uw bankrekening. U dient wel vooruit te betalen, pas als uw betaling bij ons binnen is verzenden wij de sokken.
   
 11. Kan ik de sokken ruilen of terugsturen?
  Natuurlijk kunt u de sokken ruilen als ze niet passen of u toch liever een ander model wilt. U kunt ze ook zonder opgaaf van reden terugsturen en uw geld terugkrijgen. Kosten van retourzending zijn voor uw rekening. Zodra de sokken (in originele verpakking) weer bij ons binnen zijn handelen wij uw verzoek af. 
   
 12. Retourzendingen aanmelden per mail:
  Aanmelden retour zending: info@extrawijdesokken.nl 
  Zodra uw retourzending in goede orde door ons ontvangen is, krijgt u het aankoopbedrag van de sokken minus de retour verzendkosten teruggestort op uw rekening.
   
 13. Waarom kan ik de pantykousen niet ruilen?
  Als u de pantykousjes gepast heeft kunnen wij deze helaas niet terugnemen. Het materiaal past zich namelijk direct aan uw voeten en kuiten aan. De pasvorm kan daarom voor een volgende klant niet meer gegarandeerd worden.
   
 14. Klacht?
  Bent u om wat voor reden ook niet tevreden met onze dienstlevering, neemt u dan contact op via e-mail: info@extrawijdesokken.nl Wij zullen dan proberen met u tot een oplossing te komen. U kunt ook een klacht indienen bij het ODR platform van de Europese Unie, zie http://ec.europa.eu/odr

 

E-mail: info@extrawijdesokken.nl

Telefoon: 06-38896683

 

 

© 2016 - 2024 ExtraWijdeSokken.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel